22. un 23. septembrī «Strautu» mājas sētā Kolkā Permakultūras** ievada diena Lībiešu krastā

Pieteikšanās obligāta: abajruta@gmail.com

Dalība pasākumā bezmaksas, līdzi ņemot groziņu kopgaldam.
Nakšņošana līdzpaņemtās teltīs. Praktiskajiem darbiem nepieciešams piemērots apģērbs, var noderēt darba cimdi.
Brokastis un vakariņas tiks nodrošinātas. Pusdienas, launagu veidos katra sarūpētie groziņi kopgaldam. Ēdamtraukus un rīkus katrs pats ņem līdzi.
Gaidām jūsu pieteikumus un uz tikšanos!  

Pastāstīsim: Kas ir permakultūra? Ar ko tā atšķiras no ierastas saimniekošanas savā sētā un dārzā? Kādēļ permakultūra ir vajadzīga un noderīga?
Parādīsim: iesāktos piemērus un aicināsim praktiski līdzdarboties atsevišķu permakultūras saimniecības elementu radīšanā, kā piemēram, meža dārza veidošanā un lībiešu ciemiem tradicionālā zivju kūpināšanas namiņa atjaunošanā.

Esiet laipni aicināti ciemos un būt gatavi piedalīties praktiskajos darbos «Strautu» sētā, kurā jau piektajā paaudzē saimnieko Abaju ģimene, pamazām nodarbojoties ne tikai ar lībiešu tradicionālās sētas veidola saglabāšanu, bet arī mācoties gaumīgi iekļaut tajā permakultūras saimniekošanas principus.
Pasākumā līdzdarbosies vairāki permakultūras entuziasti, kas labprāt dalīsies gan savā pieredzē, gan atbildēs uz jūsu interesējošiem jautājumiem, kā arī būs iespēja pārrunāt jūsu plānus un ieceres.
Pasākuma plāns var mainīties atkarībā no notikumu gaitas norises vietās, kā arī laikapstākļiem. Iespējams programma tiks papildināta ar vēl dažu permakultūras elementu praktisku veidošanu.

Papildinformācija Facebook »

**permakultūra — jēdziens «permakultūra» radies no angļu valodas vārdu salikuma permanent culture, kas nozīmē «pastāvīga, ilgstoša kultūra». To mēdz dēvēt arī par ilgtspējīgu saimniekošanu. Permakultūra mudina lietot dabai tuvus modeļus gan lauksaimniecībā, gan meža kopšanā, gan mājokļa projektēšanā un iekārtošanā, gan savstarpējās attiecībās.Vairāk lasīt permakultura.lv »


Komentēt nav lemts