Sniegsim palīdzību ugunsgrēkā cietušajai ģimenei!


Svētdien plkst. 15.55 ugunsdzēsēji steidzās uz Mazirbi, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamā māja 200m2 platībā.

Ugunsgrēkā bez pajumtes ir palikuši seši Mazirbes «Ķirškalnu» mājas iedzīvotāji. Divdesmit gadu garumā izlolotā māja  ir nodegusi pilnībā. Ir sadegusi praktiski visa iedzīve, izglābt nav izdevies gandrīz neko.

Tā kā sadeguši ir gan personu apliecinošie dokumenti, gan bankas kartes un telefoni, šobrīd cietušajiem vissvarīgāk ir nodrošināt ikdienā nepieciešamāko: pārtiku, higiēnas preces, apģērbu, mēbeles, sadzīves tehniku un  sadzīves priekšmetus.

Vissteidzamāk ģimenei vajadzētu saldētavu, jo bija sarūpēti krājumi ziemai. Saldētava ir cietusi, tomēr produkti vēl ir derīgi. 

Par palīdzības sniegšanu lūdzam sazināties ar Dundagas novada pašvaldības sociālā dienesta vadītājas pienākumu izpildītāju Inetu Mauriņu pa tālruni 26618686.   

Patlaban ģimene ir patvērusies pie atsaucīgiem cilvēkiem kaimiņos, bet dome lems par dzīvojamās platības nodrošināšanu. Papildus tam Dundagas novada pašvaldības saistošie noteikumi «Par palīdzības sniegšanu ārkārtas situācijās» paredz šādos gadījumos izmaksāt līdz 300 € lielu naudas pabalstu vienam cietušajam. Tāpat cietušajiem ir iespēja nepieciešamības gadījumā vērsties pie psihologa.

Inguna Pekmane,       
sabiedrisko attiecību speciāliste

Komentēt nav lemts