Lasītājiem jauna iespēja


Visās Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās šajā – 2019. – gadā lasītājiem tiek piedāvāts jauns, inovatīvs pakalpojums – “3td e-GRĀMATU bibliotēka” vietnē www.3td.lv. To nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA “Tieto Latvia”, apgādu “Zvaigzne ABC” un publiskajām bibliotēkām.

No 7. janvāra ikvienam ir iespēja bez maksas lasīt latviešu autoru darbus e-grāmatas formātā tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā. Tā ir kopīgi īstenota iniciatīva, lai veicinātu grāmatu lasīšanu mūsdienīgā un ērtāk pieejamā veidā.

““3td e-GRĀMATU bibliotēka” turpina publisko bibliotēku attīstības projektā “Trešais tēva dēls” (3td) uzsāktās aktivitātes. 3td projekta īstenošanas laikā Latvijas bibliotēkas tika apgādātas ar moderniem informācijas tehnoloģiju rīkiem un programmatūru, lai visiem Latvijas iedzīvotājiem nodrošinātu vienlīdzīgu piekļuvi informācijai un zināšanām. Izmantojot tehnoloģiju iespējas, mēs izvēlamies jaunus risinājumus un piedāvājam kvalitatīvu saturu bibliotēku lasītājiem. “3td e-GRĀMATU bibliotēka” ir vēl viens moderns un atraktīvs veids, lai uzrunātu lasītāju, veicinātu lasīšanas tradīciju un popularizētu latviešu literatūru, īpaši jaunatnes vidū,” uzsver Kultūras informācijas sistēmu centra direktors Armands Magone.

Šobrīd tīmekļa vietnē www.3td.lv ir pieejams daudzveidīgs e-grāmatu piedāvājums – vairāk nekā simt apgāda „Zvaigznes ABC” izdevumu (galvenokārt daiļliteratūra) –  gan latviešu literatūras klasika (Apsīšu Jēkabs, Jānis Ezeriņš u.c.), gan mūsdienu autoru grāmatas, kuras iemantojušas lasītāju atzinību, tai skaitā Vladimira Kaijaka „Enijas bize”, „Zem Marsa debesīm”, „Nārbuļu dēli” un „Mantinieki”, kas pamatā populārajam televīzijas seriālam „Likteņa līdumnieki”, tāpat kinorežisora Aivara Freimaņa „Katls”, Ingunas Baueres biogrāfiskie romāni, latviešu fantāzijas un detektīvžanra darbi.

Lai kļūtu par “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” lasītāju, ar publiskās bibliotēkas e-kataloga autorizācijas datiem (lietotājvārds un parole) jāveic reģistrācija vietnē www.3td.lv.

Ja lasītājam nav lietotājvārda un paroles e-kataloga izmantošanai, tad jāvēršas bibliotēkā to saņemšanai! Ja esat jau reģistrēts bibliotēkas lasītājs, autorizācijas piekļuvi varat iegūt arī attālināti – zvanot vai rakstot uz savu bibliotēku.

E-grāmatas lasīšanai paredzētais termiņš ir divas nedēļas, turklāt lasītājs nevar saņemt vienlaicīgai lasīšanai vairāk nekā divas e-grāmatas.

SVARĪGI: e-grāmatas lasīšana nav pieejama, ja bibliotēkā nav savlaicīgi atdotas visas izsniegtās grāmatas.

Sīkāka informācija par e-grāmatu bibliotēku pieejama www.3td.lv »

Turpmāk paredzēts ne tikai papildināt “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” saturu ar jaunām e-grāmatām, bet arī attīstīt platformas izmantošanas iespējas, iekļaujot to vienotajā Latvijas e-pakalpojumu sistēmā. “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” attīstībā nozīmīgi arī pašu lasītāju priekšlikumi, kas palīdzēs saturiski papildināt platformu un padarīt to par ērti lietojamu e-pakalpojumu.

Projekta ”3td e-GRĀMATU bibliotēka” vadītāji cer uz Latvijas bibliotekāru atsaucību un sadarbību, aicinot tos piedāvāt lasītājiem literatūru arī jaunā – elektroniskā formātā. Un, jo lielāka būs pašu lasītāju interese par “3td e-GRĀMATU bibliotēku”, jo aktīvāk tā tiks pilnveidota un papildināta ar jauniem oriģinālliteratūras un tulkojumu izdevumiem, līdzās apgādam „Zvaigzne ABC” izvēršot  sadarbību arī ar citām izdevniecībām.

Sagatavots pēc 3td.lv un Tieto Latvija sniegtās informācijas


Kolkas bibliotēkas tālrunis: 26424076

Mazirbes bibliotēkas tālrunis: 28656760

Komentēt nav lemts