Šonedēļ Kolkas tautas namā viesosies kino, mūzikas un mākslas festivāls «RojaL»!

No 30. jūlija līdz 1. augustam Rojā norisināsies pirms vairākiem gadiem iedibinātais kino, mūzikas un mākslas festivāls RojaL. Šogad festivāls paplašina savu ģeogrāfiju un dažas filmu izrādes notiks arī Kolkas tautas namā!


Kolkas kinoseansu afiša:

  • 30.jūlijā plkst. 20.00 igauņu animācijas programma, animācijas īsfilma «Orfejs», Rež. Prīts Tenders. Prīta Pērna animācijas filmu retrospektīva.

Par filmu »

  • 31.jūlijā plkst. 20.00sSpēlfilma «Nekas mūs neapturēs», rež. Andris Gauja

Par filmu »

  • 1.augustā plkst 22.30 spēlfilma «Sauja ložu», rež. Una Celma

Par filmu »

Ieeja uz visām kinoizrādēm brīva.


Svarīga informācija!

Ierodoties uz pasākumu, aicinām ievērot piesardzības pasākumus:

  • ieturēt 2m distanci no citiem apmeklētājiem;
  • regulāri dezinficēt rokas;
  • klepot un šķaudīt saliektā elkonī.

Aicinām apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt festivālu, ja personai ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja personai ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.
Pasākuma laikā tiks uzņemtas fotogrāfijas un video materiāli, festivāla atskata vajadzībām un arhivēšanai.


Īsumā par šīgada festivālu RojaL

Kā ierasts, “RojaL” piedāvā plašu kino, mūzikas un mākslas programmu, un šī gada fokuss ir uz Baltijas valstīm. Igauniju pārstāvēs Prīta Tendera un vecmeistara Prīta Pērna animācijas filmu programma, kā arī Jāka Kilmi komēdija «Ātrie igauņu puiši», Lietuvu — godalgotā, Kannu kino festivāla programmā “Un certain regard” izrādītā drāma “Tu esmu es”, kuras režisors ir Kristijonas Vildžiūnas, un, protams, daudz plašāk pārstāvēts ir Latvijā tapušais kino.

Animācijas sadaļu rotā Ginta Zilbaloža filma “Projām”, kas ir viens no starptautiskus panākumus visvairāk saņēmušajiem Latvijas kino darbiem, un Edmunda Jansona krāšņā filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, kas ir viens no simtgades projektiem. Dokumentālo kino pārstāv Matīsa Kažas filma “Klejotāji”, Ivara Zviedra filmas “Afigenna” un “Meikots Īrijā”, savukārt mākslas kino — Andra Gaujas “Nekas mūs neapturēs” un pirms 18 gadiem pirmizrādītā Unas Celmas filma “Sauja ložu”. Starptautisks skatījums ir divām “RojaL” kino programmām — Eiropas Kinoakadēmijas īsfilmu izlasei un festivāla konkursam, kurā piedalās jauno režisori darbi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Konkursā izvēlētās astoņas filmas vērtēs žūrija, uzreiz pēc beigu titriem tās pakļaujot analīzei un diskusijai ar autoriem, un šogad žūrijā darbosies operators Gints Bērziņš, kino zinātniece Zane Balčus un scenārists, režisors Ivo Briedis.

Sekojiet līdzi informācijai festivāla oficiālajā interneta vietnē RojaL.lv »

Komentēt nav lemts