Kolkas vārds nebeidz skanēt pasaulē!

Kurzemes piekrastē filmētā filma Kolka Cool tikko ieguvusi vairākas balvas starptautiskos kino festivālos. Kino Kritiķu balvu filmai piešķīra Kotbusas filmu festivālā Vācijā. Šis festivāls zīmīgs ar fokusu uz Austrumeiropā tapušām filmām. Savukārt Minskas starptautiskajā festivālā Listopad filma apbalvota par labāko operatora darbu un specbalva piešķirta par labāko aktieru ansambli. 

Tas, ka filma vispār tiek rādīta starptautiskā kino festivālā, vērtējams augstu, jo filmu skaits pasaulē katru gadu ir liels. Galvenie iemesli, kāpēc filma tiek apbalvota, ir saistīti ar režisora niansēto redzējumu un vides portretējumu. Kolka un Kurzemes piekraste ir īpaša savas vides tīruma un dabas neskartuma dēļ. Filmas komanda vēlreiz saka paldies Kolkas, Mazirbes un Dundagas iedzīvotājiem par atsaucību un brīnišķīgās vides kopšanu!

Filma vēl tikusi izrādīta Briseles Latviešu biedrībā, Zviedrijā, vairākās vietās, Šveicē, Vācijas latviešu biedrībā, Luksemburgas kino festivālā CinEast, Sanktpēterburgas Starptautiskajā kino festivālā (Galvenā balva), Kauņas Kino festivālā, Norčepingas kino festivālā Zviedrijā, vairākās pilsētās ASV, Minskas Starptautiskajā kinofestivālā Listopad, un citur, kā arī apstiprināta festivāliem Camerimage Polijā un Tallinas Black Nights filmu festivālā. 

Jāpiebilst, ka visos filmas aprakstos ārpus Latvijas tiek minēts, ka Kolka ir mazs ciems Baltijas jūras krastā. Un Kotbusas festivālā, kāds žurnālists minēja, ka novērtē kādreiz grantētās šosejas Kolka - Ventspils skaistumu, kurš redzams filmā. Vinš bija informēts par tagad esošo asfalta segumu.

Lai Kolkas vārds skan tālu!

Informēja filmas producente Madara Melberga

Komentēt nav lemts