Fotogalerija: Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Igaunijas Republikas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa vizīte Kolkā un Mazirbē 07.06.2012

Prezidentu atstātie ieraksti Kolkas Līvu centra «Kuolka» viesu grāmatā

Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa ieraksts viesu grāmatā Igaunijas Republikas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa ieraksts viesu grāmatā

Ir patiess gods un pacilājoša sajūta būt pirmajam Igaunijas prezidentam, kurš ir ieradies Kolkas lībiešu kultūras centrā.

Tomass Hendriks Ilvess

7. VI 2012

 

Prezidentu atstātie ieraksti Mazirbes Līvu tautas nama viesu grāmatā

 


Latvijas un Igaunijas prezidenti apmeklē Ziemeļkurzemi 07/06/2012

Kopā ar Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un Evelīnu Ilvesu viņu valsts vizītes Latvijā noslēgumā, 8.jūnijā, Ziemeļkurzemē – Kolkā, Mazirbē un Slīterē – viesojās Valsts prezidents un Dace Seisumas kundze.

Viesojoties Kolkā abu valstu prezidenti tika iepazīstināti ar līvu dzīvesveidu un kultūru, kā arī ar Kolkas ragu kā dabas pieminekli. Vēlāk tiekoties ar līviem Mazirbē Valsts prezidents uzsvēra Latvijā dzīvojošo dažādo tautu nozīmi Latvijas pagātnes un īpaši nākotnes veidošanā. Viņš uzsvēra: „Mūsu bagātība ir tas, cik dažādi mēs esam. Mūsu dažādās zināšanas un pieredze ļauj vienam no otra mācīties, tieši tādēļ ir tik svarīgi uzklausīt un ņemt vērā vienam otru. Lielu valstu spēks rodams to iedzīvotāju vienādībā, bet mazajām – daudzveidībā.” Tāpat Andris Bērziņš aicināja pēc iespējas paplašināt sadarbību ar kaimiņvalstīm, kam pamatā ir tieši sadarbība lai arī nelielos, bet konkrētos darbos. „Piemēram līvu krastā nepieciešams veidot laivu piestātnes jūrā, lai citu valstu ūdenstūristi varētu iepazīt šo skaisto Latvijas daļu — tikai tā mēs varam nodrošināt patiesu kopību ar kaimiņvalstīm” – viņš sacīja. Abi prezidenti arī atzinīgi novērtēja līvu kopienas darbu savas nacionālās identitātes saglabāšanai, uzsverot, lai līvu lepnums par sevi un savu zemi un sīkstums stāvēt pretī satricinājumiem kalpo par piemēru ikvienam abās mūsu zemēs.

Valsts vizītes noslēgumā, apmeklējot Slīteres bāku Igaunijas prezidents pateicās par laipno uzņemšanu Latvijā un iespēju iepazīt vietas, kurās līdz šim nebija bijis: „Lielus darbus mēs varam paveikt kopā un šī vizīte ir pierādījums mūsu vēlmei strādāt vienoti.”

president.lv


Igaunijas TV reportāža


 


Lejuplādēt no failiem.lv

Ineses Dāvidsones foto



Lejuplādēt no failiem.lv

Baibas Šuvcānes foto


Bilžu pārpublicēšanas gadījumā lūdzam iekļaut norādi par autoru!

Komentēt nav lemts