1.martā Kolkas ciema valdes vēlēšanas!

Dārgie Kolcinieki!

Šī ir tā diena kad ar savu līdzdalību un aktīvu rīcību Jūs paši lielā mērā noteiksiet kāda būs Jūsu nākotne, Kolkas ciema pārvaldība, tās ir mūsu iespējas uzlabot savu dzīves kvalitāti, un mūsu iespējas labvēlīgi ietekmēt demokrātiskus pārvaldes procesus Dundagas novadā kopumā!

Ieradīsimies 1. martā plkst 13.00 Kolkas tautas namā, lai paši izvirzītu septiņus sabiedriski aktīvus Kolkas ciema entuziastus, savas dzīves vietas un darba patriotus, kuri turpmāk pārstāvēs ciema iedzīvotājus saziņā ar pašvaldību un ar savām zināšanām, idejām, padomu palīdzēs padarīt mūsu dzīvestelpu patīkamāku un pievilcīgāku!

Kolkas ciema valde — ciema dzīves kvalitates uzlabošanai un labas pārvaldības, stabilitātes veicināšanai.

Kolkas ciema valde izveidota 2009 gadā pēc Dundagas  novada izveidošanas.  Iedzīvotāju sapulcē tika ievēlēta valde 7 cilvēku sastāvā: valdes priekšsēdētājs Jānis Dambītis, valdes locekļi – Dainis Zvirbulis– zvejniecība, Oskars Sproģis– jaunatne un sports, Aldis Tindenovskis– saimniecība, Ingrīda Liepa– veselība un sociālā sfēra, Dzintra Tauniņa– izglītība un kultūra, Velta Šteine– administrēšana.

Kolkas ciema valdes nozīmīgākais un spēcīgākais sasniegums ir vienprātība un pozitīvā motivācija, ar kuru pilnīgi visi ciema valdes biedri, pilnīgi visas savas algas 4 gadu garumā ir ziedojuši sabiedriskam labumam, labdarībai. Par to no sirds pateicos un lepojos ar Kolciniekiem. Viens no spilgtākajiem un atpazīstamākajiem projektiem ir Ziedu laivas un Ziedu bāka Kolkā, ciema valdes vārdā vislielākā pateicība visiem, kas atbalstīja šo projektu gan finansiāli, gan ar darbu, gan apkopjot un aprūpējot katru ziedu laivu.
Vēl esam atbalstījuši maznodrošinātos, jaunās ģimenes un tos, kuri palīdzējuši nest Kolkas vārdu pasaulē.

 

Ciema valde vienmēr bijusi atvērta ikvienam, esam īstajos brīžos sasaukuši tautas sapulces, lai veicinātu stabilitāti un informētu cilvēkus par notiekošajiem procesiem, izmaiņām un aktualitātēm. Esam diskutējuši par prioritātēm, budžetiem, izteikuši savu viedokli Dundagas novada domē pārstāvot Kolkas intereses. Viena lieta, kuru vajadzētu uzlabot ir – kā atrast veidu, kā ciema valdei būtu lielāka ietekme un izpildvaras spējas. Sakarā ar to, ka mēs visi šos pienākumus veicam no darba brīvajā laikā un to, ka es nedzīvoju Kolkā, neesam varējuši piedalīties visās būtiskākajās Dundagas novada sēdēs.

Paldies Aldim Pinkēnam par pastāvīgu, pragmātisku un iespējami objektīvu informāciju par notiekošo Dundagas novada domē. Paldies Aldonim Zumbergam, Baibai Šuvcānei, Dženetai Marinskai, Regīnai Rūmniecei, Inorai Sproģei, Guntai Abajai, Ingai Rallei par atbalstu ciema valdes darbā.

Sēdēs ir apspriesti Kolkas ciema un pagasta aktuālie jautājumi un problēmas, uzklausīti pašvaldības iestāžu darbinieku ziņojumi un izteikti ieteikumi pagasta pārvaldei darbu virzībai un dažādu jautājumu risināšanā, valdes locekļi informēti par novada domes pieņemtajiem lēmumiem.Tika lemts par Kolkas pagastā plānoto darbu prioritātēm un attīstības plānu.

Dundagas novada dome pastāvīgi tika informēta par Kolkas ciema valdes darbu pēc katras sēdes nosūtot tai sēdes protokolu.

 

Jānis Dambītis, Kolkas ciema valdes priekšsēdētājs

Dabā jūtams pavasaris, būsim arī mēs aktīvi, augoši, darbīgi un radoši savai Kolkai!

Kolkas ciema valdes nolikums »

Komentēt nav lemts