Mazirbē notiek mākslas plenērs «Līvzeme 2015»

No 6. līdz 15. augustam biedrība «Randalist» Mazirbē organizē mākslas plenēru «Līvzeme 2015», kura laikā mākslinieki savos darbos iemūžinās piekrastes cilvēkus un ainavas.

Kolkas pagasta piekrastes ciemos vēl ir saglabājies šiem ciemiem raksturīgais kultūrvides mantojums. Vēl ir dzīvi cilvēki ar lībiešu saknēm, kuri var pastāstīt par dzīvi piekrastē gan pirmspadomju, gan padomju laikā. Ar katru gadu šo cilvēku kļūst mazāk. Biedrība «Randalist» jau no 2013. gada rīko mākslas plenērus «Līvzeme 2013», «Līvzeme 2014», šogad «Līvzeme2015». Plenēra dalībnieki tiek iepazīstināti ar tradicionālo lībiešu sadzīvi. Jau iepriekšējos plenēros ir iemūžināti šai vietai nozīmīgi cilvēki, piemēram, Bertholds, Feldmanis, Helde, Zariņš u.c.. Pamazām veidojas lībiešu portretu galerija. Arī šogad 10 profesionāli mākslinieki plenēra laikā radīs Līvzemes iedevesmotus mākslas darbus. Nekas nav mūžīgs, tāpēc šī ir vēl viena iespēja fiksēt, parādīt un popularizēt šejienes ļaudis un viņu sadzīves raksturīgākos vaibstus.

Plenēra darbu izstādes atvēršana 15. augustā Lībiešu tautas namā Mazirbē.

12. augustā aicinām piekrastes bērnus un viņu draugus piedalīties gleznošanas un darba ar materiāliem radošajās darbnīcās, kurās ar bērniem strādās profesionāli mākslinieki.

12.augustā plkst. 10.00 aicinām interesentus pulcēties Mazirbē pie Lībiešu tautas nama!

 

Biedrības «Randalist» vadītāja Veronika Millere

Komentēt nav lemts