Dundagas novada pludmalēs uzlabos vides kvalitāti


Dundagas novada pašvaldība gada sākumā Latvijas pašvaldību savienībai (turpmāk – LPS) iesniedza apakšprojekta iesniegumu nacionālās nozīmes projektam «Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana». LPS kā projekta vadošais partneris ir noslēgusi līgumu ar Latvijas vides aizsardzības fondu par projekta finansēšanas un izpildes kārtību. 

Pašvaldība ir viena no 18 Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes pašvaldībām, kas ir projekta sadarbības partneris. LPS un Dundagas novada dome ir noslēgusi sadarbības līgumu, lai projektā iekļautās aktivitātes tiktu veiksmīgi realizētas. Ņemot vērā, ka projekta kopējais mērķis ir nodrošināt jūras piekrastes joslas (galvenokārt) pludmales labu kvalitāti, pašvaldība līdz 30.09.2018. īstenos dažādas aktivitātes Mazirbes un Kolkasraga pludmalēs. Projektā plānots uzlabot pludmalēs esošo infrastruktūru, kā arī uzlabot pieejamību pludmalēs esošajiem objektiem.

Mazirbes pludmalē plānots nomainīt divu pludmales volejbola laukumu stabus pret jauniem – metāla stabiem ar maināmiem tīkla augstumiem, kā arī abiem laukumiem bojāto tīklu vietā uzstādīs jaunus tīklus. Abiem laukumiem uzstādīs arī laukumu līnijas, tādējādi iezīmējot laukuma robežas. Pie volejbola laukumiem plānots uzstādīt 8 soliņus un pārģērbšanās kabīni, tādējādi uzlabojot pludmales apmeklētāju un volejbola cienītāju ērtības. Papildus pie stāvlaukuma novietos 2 atkritumu konteinerus, lai tiktu uzturēta laba vides kvalitāte.

Kolkasraga pludmalē plānots atjaunot un izvietot esošo norādes zīmi/vides objektu «Saullēkts/Saulriets». Vides objekts pludmales apmeklētājiem uzskatāmi parāda vienu no unikālajiem Kolkasraga aspektiem ģeogrāfiski, no šī punkta ir iespējams vērot gan saules lēktus, gan saules rietus jūrā. Papildus plānots atjaunot esošo pārģērbšanās kabīni, uzstādīt 6 koka atkritumu urnas un iegādāties saliekamu koka taku, kuru plānots izmantot publisku pasākumu (Līvu svētku u.c. citu pasākumu) nodrošināšanai. Taku izmantos arī nepieciešamā apkalpojošā transporta piekļuves nodrošināšanai, tādējādi novēršot negatīvu ietekmi uz zemsedzi un kāpām, kā arī, savienojot takas posmus, to būs iespējams izmantot kā koka grīdu brīvdabas kultūras aktivitātēm.

Projekta kopējās izmaksas ir 9033,16 eiro un tas ir Latvijas vides aizsardzības fonda finansējums.

Inga Grietēna

Projektu vadītāja.

Komentēt nav lemts