3.–4. augustā un 17.–18. augustā Kolkas tautas namā Somatikas dienas

3. un 4. augustā plānotās somatikas nodarbības atceltas dalībnieku trūkuma dēļ!

17. un 18. augustā plānotais šobrīd paliek spēkā.

Somatikas dienās (3.–4. augustā un 17.–18. augustā) aicinām visus interesentus iepazīties ar apzināto kustību praksi kuru pamatā ir Hannas somatikas bāzes nodarbības. Papētīsim tēmu “Mans somatiskais centrs”. Gremdēsimies  Slīteres neskartās dabas enerģijās, meklēsim savu centru, tā spēku un  mācīsimies to labāk izmantot.

Nodarbībās paraudzīsimies uz sevi no dažādiem skatu punktiem – priekšpuses,  sāniem un muguras. Mūsu balsta aparāts funkcionē viegli  tad ja mēs protam pareizi un sabalansēti izmantot visus ķermeņa struktūras resusrus. Tomēr , dažādu traumu, stresa, paradumu ietekmē, kas sakrājušies mūsu dzīves laikā, mēs, pamazām un nemanot, zaudējam šo funkcionālo līdzsvaru – kaut ko izmantojam vairāk, par kaut ko aizmirstam un kaut ko darām pavisam ne tā, kā to paredzēja daba. Tas viss, pakāpeniski , veido mūsu ķermenī liekos sasprindzinājumus, ierobežo kustības, izraisa sāpes. Apzinato kustību prakse –  ir darbs, vispirms,  ar nervu sistēmu -  tur notiek šie smalkie, ar prātu netveramie, procesi kas  izveido skaistu, brīvi plūstošu un vieglu kustību. Lai darbs notiktu somatiska līmenī mums jādod savai sistēmai  laiku –  pārskatīt ierastās kustību shēmas, atrast to kas nav efektīvs, atklāt jaunus ceļus. Ir vajadzīgs laiks lai gūtu jauno pieredzi un laiks lai to integrētu kopējā organisma sistēmā. Kolkā dosim šo laiku sev, mēģināsim atrast jaunas šķautnes jav zināmā un gūt jaunu resursu  nezināmā.

Kopā, 3. un 4. augustā ir paredzētas  trīs atsevišķas, trīs stundu ilgas meistarklases.  To pamatā ir Hannas somatikas bāzes līmeņa pirmās nodarbības , kuras jūs varēsiet veikt arī mājās.

17. un 18. augustā – turpināsim iesakto, mācīsimies apvienot gūto pieredzi  un, jaunajās praksēs, meklēt ķermenī vienotu kopsaucēju. Nodarbību plāns uz 17. — 18.  augustu tiks publicēts vēlāk, ka atsevisķs pasākums. 

Programma:

3. 08. 2019, sestdiena

    10:30 – 13:30 1. Prakse “Vēders kā somatiskais centrs” 

    15:00 – 18:00 2. Prakse “Mugura kā somatiskais centrs” 

04. 08. 2019, svētdiena

    13:00 – 16:00 – 3. Prakse “Sāni kā somatiskais centrs”

Biļetes uz katru no praksēm var iegādāties atsevišķi šeit:

https://www.bezrindas.lv/lv/somatikas-dienas-kolka-mans-somatiskais-centrs/6760/

Līdz 19. jūlijam cena katrai praksei — 21.00 eiro, no 20. līdz 26. jūlijam — 26. eiro, vēlāk — 36 eiro


Ja vēlies piedalīties :

1. nopērc biļeti un nosūti uz tālr. 29841919  kodu ar vārdu  “KOLKA-1” . Lai piedalītos praksē, pirms pasakuma biļeti vajadzēs uzrādīt – elektroniskā vai papīra veidā.

2. paņem līdzi  paklājiņu vai segu uz kā vingrot, ērtas drēbes (garās bikses un krekls ar garām piedurknēm), džemperi un siltas zeķēs. Noderēs pleds, maiņas apavi zālei.

3. ja vēlies piedalities abas dienas – laicīgi parupējies par  naktsmītni. Kolkā nav pārāk liela izvēle, tomer telšu vietu vienmēr var atrast.

Visus jautājumus uz kuriem atbilde ir garāka kā “jā” vai “nē” lūgums risināt kā senos laikos – zvanot, nevis rakstot, uz nr.29841919. Mēs ar prieku atbildēsim!

Ja dodies ar mašīnu un ir brīva vieta — dod ziņu komentārā » — varbūt būs ceļa biedri ar kuriem sadalīsi ceļa izdevumus un ceļš būs jautrāks.


Apzināto kustību māksla  tā ir “vingrošana” vairāk prātam, kā ķermenim. To pamatā ir  M.Feldenkraiza un T. Hannas metodes, kas ir pierādījušas savu effektivitāti un kļuvušas par dauzu pasaules valstu cilvēku ikdienas praksi kopš XX gadsimta septiņdesmitiem gadiem. Latvijā tas ir tikpat kā nepazīstamas, tomēr kļust ar vien populārākas. Somatika māca apzināties savas sajūtas un labi pārvaldīt savu ķermeni.

Nodarbībām nav vajadzīga speciāla sagatavošanās vai pieredze. Visas kustības tiek izpildītas ļoti lēnam ar mazu amplitūdu.

Praktikumā, pārsvarā viss notiks guļot uz grīdas paklājiņa vai segas, iespējams ka atsevišķas prakses notiks sēžot uz krēsla.

Organizē: Biedrība «Baltijas somātikas centrs «HANNA«
Kr.Barona iela 82 –2, Rīga, Latvija LV-1001

Tālr. +371 29841919 

https://www.facebook.com/events/490197831523901/


Komentēt nav lemts