Arī ministrs J.Pūce ir novērtējis labas pārvaldības principu ievērošanu Dundagā


Kolkas ciema valde informē, ka tā ir saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces atbildes vēstuli uz Kolkas ciema valdes un 716 iedzīvotāju parakstīto iesniegumu. Savā atbildē ministrs sniedz novērtējumu tam, kā Dundagas novada pašvaldība ievēro atklātību pret privātpersonu un sabiedrību, datu aizsardzību, taisnīgu procedūru īstenošanu saprātīgā laikā un citus noteikumus, kuru mērķis ir panākt, lai valsts pārvalde ievērotu privātpersonas tiesības un tiesiskās intereses un ko vienā apzīmējumā ierasti sauc par «labu pārvaldību valsts iestādē».


[…] Informēju, ka ministrija 2019.gada 22.augustā pieprasīja Dundagas novada pašvaldībai paskaidrojumu par Kolkas pagasta pārvaldes vadītāja izdarīto pārkāpumu smagumu un apstākļiem, atbilstoši kuriem rīcība ir atzīta par rīcību, kas nevis formāli, bet būtiski pārkāpj darba līgumu un noteikto darba kārtību. Vienlaikus, ministrija lūdza paskaidrot Dundagas novada pašvaldības amatpersonu rīcību pirms lēmuma pieņemšanas, risinot lēmumā minētās situācijas ar Kolkas pagasta pārvaldes vadītāju A.Pinkenu.
Dundagas novada pašvaldības sniegtā atbilde ministrijai ir vērtējama kritiski, proti, tā ir formāla un nepārliecina, ka pieņemtajam lēmumam ir pietiekami argumentēts pamatojums.
Līdz ar to esmu aizrādījis Dundagas novada pašvaldībai, ka tā savā darbībā nav ievērojusi labas pārvaldības principu un tai pirms lēmuma pieņemšanas bija jāuzklausa arī Kolkas pagasta iedzīvotāju viedoklis. Turklāt, ja Dundagas novada pašvaldība pieņem iedzīvotāju interesēm pretēju lēmumu, pašvaldībai ir jāspēj iedzīvotājiem gan pamatot, gan pienācīgi izskaidrot.
Šobrīd jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar A.Pinkenu skata Kurzemes rajona tiesa un, ja tiesa nolems, ka Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs A.Pinkens ir nepamatoti atbrīvots no amata, es personīgi uzraudzīšu, lai Dundagas novada dome nekavējoties izpildītu tiesas spriedumu un A.Pinkenu atjaunotu amatā.

Ar cieņu ministrs J.Pūce


Iepazīties ar pilnu vēstules tekstu »

Komentēt nav lemts