Par vīrusa izplatības ierobežošanu

Diemžēl mums Dundagas novadā nav izdevies izvairīties no saslimšanas gadījumiem ar Covid-19 vīrusu. Mēs mācējām nosargāt savu veselību visu vasaru, kad cauri piekrastei burtiski neapstājoties plūda svešinieku straumes, taču izrādījās, ka vēl bīstamāk ir laicīgi neapturēt sērgu pašu mājās. Pie kam — ja līdz šim novadā nebija neviena paša apstiprināta saslimšanas gadījuma, tad šobrīd mērot relatīvos skaitļos — attiecībā pret iedzīvotāju daudzumu — esam skumji «čempioni» visas valsts mērogā.

Kopš 10.oktobra Dundagas novads ir to dažu pašvaldību skaitā, kurās ar valdības lēmumu tiek atcelti praktiski visi notikumi un darbības, kas saistītas ar cilvēku pulcēšanos. Šobrīd šie īpašie ierobežojumi ir noteikti līdz 6.novembrim, taču nav šaubu, ka ja radīsies aizdomas, ka infekcija turpinās izplatīties– ierobežojumu termiņš tiks pagarināts un nosacījumi padarīti striktāki.

Lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos normālā dzīves un darba režīmā, šobrīd ir ārkārtīgi svarīgi visiem atcerēties un bez ierunām ievērot kā epidemiologu īpašās prasības, tā arī nu jau pierastās darbības — roku un virsmu dezinfekciju, masku lietošanu un jo īpaši - distancēšanos telpās un transportlīdzekļos, jo šobrīd ir droši zināms, ka noslēgtās telpās inficēties ir daudz lielāks risks kā ārpus tām.

Ir svarīgi ievērot jau esošos noteikumus pēc būtības. Tas attiecās gan uz izklaidi, gan uz darbu, gan uz tikšanos ar draugiem un radiniekiem. Savukārt, lai kontrolētu un izprastu infekcijas izplatīšanās apmēru un cēloņus un savlaicīgi novērstu uzliesmojuma perēkļus, ārkārtīgi būtiska ir slimnieku un iespējamo kontaktpersonu nekavējoši un precīzi sniegta informācija par esošo vai iespējamo inficēšanos.  Tāpēc gadījumā, kad ir kaut vai tikai aizdomas par iespējamu saslimšanu, lūdzu sazināties ar ģimenes ārstu vai Slimību kontroles un profilakses centru. Tikai tādā veidā jūs varat apturēt vīrusa pārnesi no sevis uz citu cilvēku — radinieku, darbabiedru, pārdevēju veikalā, ārstu ambulancē, vai skolotāju skolā!

Šodien uzmanība ir jāfokusē ne tikai uz to — vai kāds neinficē mani, šodien stāsts ir arī par to — vai es neaplipināšu kādu citu!

Kolkas ģimenes ārstes dr. Ingrīdas Liepas tālruņa nr. ir 26497507, SPKC informatīvais tālrunis ir 67387661.


Šobrīd Kolkā tiks atcelti visi tuvākajā laikā ieplānotie izklaides, kultūras un sporta pasākumi. Par izmaiņām pašvaldības iestāžu darba laikos informācija sekos kā internetā, tā arī pie afišu dēļiem!

Esam apzinīgi, sargājam sevi un citus un ievērojam piesardzības pasākumus!

Aldis Pinkens, Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs


Noderīga informācija:

 

Komentēt nav lemts