Pašvaldība sāk darbu zaļajā režīmā

No 15. novembra Latvijā atcelti pastiprinātie Covid-19 izplatības ierobežošanas nosacījumi. Savukārt izglītības, kultūras, sporta un tūrisma iestāžu darbs tiek organizēts pēc Ministru kabineta rīkojumā noteiktajām prasībām.

No 15. novembra Latvijā atcelti iepriekš noteiktie pastiprinātie Covid-19 izplatības ierobežošanas nosacījumi. Talsu novada pašvaldības administratīvā centra apmeklētāju pieņemšanas centrā un kasē, pilsētu un pagastu pārvaldēs un pašvaldības kapitālsabiedrībās klienti tiek apkalpoti zaļajā režīmā pēc iepriekšēja pieraksta. Savukārt izglītības, kultūras, sporta un tūrisma iestāžu darbs tiek organizēts pēc Ministru kabineta rīkojumā noteiktajām prasībām.

No 15. novembra iedzīvotāji Talsu novada pašvaldības administratīvā centra apmeklētāju pieņemšanas centrā un kasē, pilsētu un pagastu pārvaldēs un pašvaldības kapitālsabiedrībās tiek apkalpoti zaļajā režīmā pēc iepriekšēja pieraksta. Tas ir, personas, kurām ir derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, var pieteikties klātienes apmeklējumam. Pie pašvaldības administrācijas, pilsētu, pagastu un apvienību pārvalžu, kapitālsabiedrību ēku durvīm izvietota informācija, kur norādīta kontaktinformācija, kā arī informācija par iespēju ievietot iesniegumu pastkastē. Priekšlikumu, sūdzību, jautājumu vai lūgumu Dundagas pagasta pārvaldei var nosūtīt, izmantojot portāla www.latvija.lv e-pakalpojumu «Priekšlikuma, sūdzības, jautājuma vai lūguma iesniegšana» (Šis e-pakalpojums nav paredzēts iestādes pakalpojuma pieteikšanai).Ar pašvaldību iespējams sazināties arī, izmantojot e-adresi.

Cilvēkiem, kuriem nav derīgs Covid-19 sertifikāts, saziņa ar pašvaldību iespējama attālināti: rakstot elektroniskajā pastā, telefoniski, izmantojot attālinātās iespējas iesniegt dokumentāciju.

Gan Talsu novada pašvaldības administratīvajā centrā, gan pilsētu un pagastu pārvaldēs, iepriekš piesakoties, iespējams izdrukāt Covid-19 sertifikātus.

Pansionāts «Lauciene» un kapitālsabiedrība SIA «Dundagas veselības centrs» apmeklētājiem pieejama ar speciālu iestādes vadītāja atļauju un iestādes saimnieciskās darbības nodrošināšanai.

Talsu novada Sociālā dienesta Higiēnas pakalpojumu centrā Stabu ielā 6 Talsos un «Zvirgzdu pansijā» Zvirgzdos turpinās klientu pieņemšana. Tiek nodrošināta veļas mazgāšana Valdemārpils attālinātajā klientu apkalpošanas punktā Raiņa ielā 16 trūcīgām un maznodrošinātām personām. Darbu turpina arī Talsu novada Sociālā dienesta Rojas attālinātais klientu pieņemšanas punkts Celtnieku ielā 6 Rojā. Šajās iestādēs pakalpojumi pieejami tikai pēc iepriekšēja pieraksta.

Kultūrā, sportā, izglītības un tūrisma darbā tiek ievērota Ministru kabineta rīkojumā noteiktā kārtība. Piemēram, novada bibliotēkās un muzejos klātienes apmeklējums iespējams personām ar derīgu Covid-19 sertifikātu. Dažādu kultūras, sporta un tūrisma pasākumu organizēšanā tiks ievērotas visas valstī noteiktās drošības prasības.

Savukārt Dzimtsarakstu nodaļas organizē darbu saskaņā ar Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta norādījumiem.

Inita Fedko

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko


 

 

15.11.2021. |

Komentēt nav lemts