22.maijā plkst 18.00 Kolkasragā nūjošana!

Nūjošana (Nordic Walking) ir pastaiga ar īpaši izstrādātām nūjām (var izmantot arī slēpju nūjas), kas palīdz nostiprināt un attīstīt dažādas muskuļu grupas. Nūjošanas aizsākumi atrodami Somijā trīsdesmito gadu sākumā, kad somu distanču slēpotāji sāka trenēties arī vasaras sezonā, izmantojot slēpju nūjas.  Nūjošana ir samērā populāra visā Latvijā un arī mūsu novadā.

Daži fakti, kuri atbild uz jautājumu, kāpēc ir vērts, rūpējoties par savu veselību,  sākt nodarboties ar nūjošanu. Nūjošana ir vienkāršs, visiem pieejams un efektīvs veids, kā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, kas neprasa ne lielus finansiālos līdzekļus, ne īpašu fizisko sagatavotību, ne milzīgu laika patēriņu. To var apgūt jebkurā vecumā, tā atbrīvo no stresa, veicina veselīgu miegu un vispārēju labsajūtu. Darbojoties ar nūjām tiek izkustināts sprands un mugurkaula krūšu daļa, kas ir problēmzonas gandrīz visiem, kuriem ikdienā ir sēdošs darbs. Nūjošana ir draudzīga mugurkaulam, ceļiem un gurniem, jo tiem ir daudz mazāka slodze nekā, piemēram, skriešanas un aerobikas atspērienu laikā. Nūjojot darbojas ap 600 muskuļiem jeb 90% no visas ķermeņa muskulatūras. Nūjošana ir arī lielisks kardiotreniņš, kurā nav jāuztraucas par pārslodzi. Nūjas nūjošanai var iegādāties jebkurā sporta preču veikalā, lētākās maksās apmēram 17 EUR. Vairāk nekas nav nepieciešams — ceļu un taciņu mūsu apkārtnē ir pietiekami daudz.

22. maijā, pulksten 18.00 gaidām mūsu novada nūjošanas sporta cienītājus Kolkasraga stāvlaukumā uz kopīgu nūjošanas nodarbību. Dalībniekiem iesildīties palīdzēs  fizioterapeits Ansis Roderts, pēc tam visi kopīgi dosimies 5km garā distancē. Sacensību elementu nebūs, varēsim vienkārši baudīt dabu un pēc distances — pīrādziņi un karsta tēja, lai labāk raisītos sarunas.

Uz tikšanos Kolkasragā!


Komentēt nav lemts